Pesan seorang kakaks

Assalammualaikum, Annyeong :)

Mianhae, dah lama i tak update blog kan? Dah terbiar dah jadinya. Huh~ i agak busy lately ni. Ye la, my final exam will be another 10 days from now. Yes, it will start on Saturday. Haha,

Wish me luck okay guys :) Serious, takot sangat na final kali ni sbbnya i macam ta berapa ketahuan lagi. Ragu ragu dan hilang keyakinan diri. Semuanya sbb marks for law paper the other day ta berapa baik.

Sedih, tapi orang bukan na dgrkan bila kite na cite hal hal sedih. Sampai demam lah punya risau. But apa apa pun, i will try my best to achieve. Hari ni demam i dah okay sikit. Alhamdulillah, makin kurang panas badan tu.


Nahh, budaj baru baik demam :)

Kite suke tangkap gambar sendiri kan? Awok suke tak?

Haaha, so for today, im happy because both of my brothers achieve something. Sorang makin baik dari segi pelajaran, ada improvement dan lagi sorang pulak dapat jadi wakil sekolah untuk badminton. Alhamdulillah, akak bangga dengan adik2 akak.

Walaupun pada setengah people, itu tak dapat apa pun, but not for me. Im proud of them even a little tiny things they have done. Doa akak sentiasa ada dengan kamu adik adik. 

Buatlah something yang dapat banggakan ibu dan abah. Rancanglah masa depan kamu dengan sempurna walaupun ia akan di tentukan oleh Allah, tapi kita tetap kena ada perancangan. Ini supaya kita ada guideline dlm hidup kita adik adik. Jangan biar hidup kamu dihanyutkan dengan alam remaja kerana keseronokkan. 

Usahalah sehingga dapat yang terbaik, jangan cepat putus asa. Buat sehabis baik dalam apa jua yang kamu ceburi adik adik. InshaAllah, adik adik akak akan berjaya. 


With my brother. Saiful Akmal.

Epol, i know you got our father's brain. That was a gift by Allah SWT. You should use them wisely. Think about your future. Do your best. I know you can do it. Best of luck :)


My buntal, my youngest brother. Aiman Izzat.

Maman, kak tina tau maman susah sangat sebab masuk chinese school tapi kak tina nampak maman boleh buat everything. Maman jangan give up tau. Because itu akan jadi maman punya advantages nanti. You can speak mandarin and it will make you easier to communicate with chinese. Maman kena kuat untuk hadapi semua. Kak tina yakin maman boleh. Good Luck :)


My only sister, Qaisara.

As for her, i hope you can be more strict to your surroundings as this will make you more confidence. You can do more then you imagine sister. Everyone have their own character that we have to try to understand and please make a room for yourself. Dont be so kind. Chayok !

That's all for today. Hee, hope you guys dont get annoyed and enjoy reading the :)

Assalammualaikum.




kalau boleh

Rindu, Rindu, Rindu
Itulah yang aku rasai sekarang
Itulah yang berada di minda aku sekarang

Kau buat aku rindu
Kenapa wujud perasaan rindu
Kenapa aku rindu

Kalau boleh memang aku na text kau sepanjang masa
Tapi mahu kah kau balas?

Kalau boleh memang aku na call kau di setiap masa
Tapi kau akan angkat kah?

Kalau boleh memang aku na jumpa kau 
Tapi mahu kah kau jumpa aku?

Kalau boleh aku na peluk kau kuat kuat dan ta mahu lepas
Tapi adakah kau akan balas pelukan itu?

Kalau boleh aku na kita seperti dahulu
Tapi itu ta mungkin berlaku

Kerana kau milik orang
Kerana semua sudah bertukar sekarang

Kerana kau dan aku 
Bukan seperti dahulu
Kerana itu
Kau dan aku
Tak mungkin bersatu

Kerana kau punyai orang baharu :)

Cuma aku mahu kau tahu
Aku sekarang rindu 


Kau

Terima kasih untuk malam ni,
Terima kasih sebab sudi lagi balas text tadi,
Terima kasih untuk sebelum ni,

Terima kasih sekali lagi.

Aku harap kau bahagia dengan hidup baru kau,
Aku harap kau gembira dengan teman baru kau,
Aku harap kau ketawa dengan di hari-hari kau,

Aku bahagia gembira untuk diri kau.

Tadi aku sertakan benda tu untuk kau,
Harap kau takan lupa aku,
Semoga dengan adanya benda tu, ketawalah kau.
Dan dengan itu, gembiralah sedikit hati aku.



Penantian


Sebuah penantian memang sakit dan perit.
 Bagi sesiapa yang telah mengalami pasti tahu bagaimana rasa kelat pahit nya menghadapi situasi begini.

Ya, aku lah salah seorang yang turut serta terjerumus dalam masalah ini. 
Bukan kehendak aku mahukan situasi ini
Kalau aku tahu pedihnya begini
Tidak mahu aku menanti apa yang belum pasti 

Alhamdulillah, bersyukur aku kepada Allah SWT
Semalam penantian aku selama ini telah berakhir,
Aku berterima kasih kepada Nya untuk itu

Walaupun sedih menerima yang penantian ini bukannya berakhir dengan senyuman,
Tapi tidak mengapa, aku masih lagi bersyukur 
Kerana aku sudah menerima jawapannya semalam.

Untuk itu, aku akan teruskan hidup ini
Tidak lagi aku mahu melibatkan diri di dlam alam ni lagi
Sudah cukup apa yang aku telah lalui
Sekarang biarlah Allah SWT di sisi

Assalammualaikum.



R.I.N.D.U

Assalammulaikum :) Annyeong ! 

Hai semua, hee. Firstly, i na minta maaf sangat sbb dah lama tak update blog. I've been so busy for past few weeks. Assignment lah, test lah and tadi baru ja hbis essay writing. Mmg sangat penat & letih. Dah lama sbnarnya dok pikir na update, tp masa belum bg sign smpailah skrg.

I akan start study lewat. Jadi ade lah mase sikit malam ni untuk di luangkan dengan my blog :) Hee, today the entry will be about my baby girl, Siti Hannah. We called her noona or koona. She is my small cute baby girl which i dah anggap macam anak sendiri. 

I jaga dia dari baby time lagi sbb im more closer with my second aunt. She is my second aunt daughter and she is the only one girl and the youngest in the family. So faham kan macam mane ngade manje dia? Haa, that's why im missing her so much from yesterday :(

Sepatutnya this week, today i pegi rumah my aunt tuh, tapi di sbbkan i ade kelas yang sangatlah pack dan tak boleh escape so i ta dapat pegi sane. I rase berslh sgt sbb i actually dah janji na tolong jaga budak kecik tuh :( Unfortunately, i ade test tadi and presentation on last Monday. I terpaksa lah cancel dgn my aunt.

So now, im missing her so much and sejak tadi asyik i ulang kali tgk video dia :) Nasib i ade rakam sbb on that time i engat na buat keek, but bile pikir balik, ahhh malas lah. Haha, i mmg segan and pemalas kalau you guys na tahu.

So come, i na share dengan you guys some of her pictures and the videos of her :)






Tadaaaaa ! Isn't she cute ? I miss her damn much. Hanya Allah yang tahu macam mane rindunya i pada budak kecik yang manja lagi ganas ni. Haha,

Koona, kak tina jumpe koona next week ye. Dis weekend kak tina balik rumah cikjah. In Sha Allah next week kita berbuke sekali okay sayang?


video

Nahhh, sila tengok aksi si budak kecik ni :)

Enjoy korang ye, selamat menonton :)

Assalammualaikum,